✓ Berlijn Marathon voor KiKa

Berlijn Marathon
De BMW Berlin Marathon is een groots spektakel, ik heb hem lopen voor KiKa – lees mijn race verslag – dwars door de fantastische binnenstad. Start en finish bij de Brandenburger Tor. De marathon in Berlijn is ook een van de world marathon majors.

Marathon in Berlijn 2016

Met vele toprunners
Alle toprunners zijn altijd heel blij om in Berlijn de marathon te gaan lopen. Het is een snel parcours en de laatste vijf wereldrecords zijn in Berlijn gelopen. Het wereldrecord marathon lopen staat momenteel op naam van Dennis Kimetto. Dennis liep op 28 september 2014 een geweldige tijd van 2:02:57.

 

Prachtige route door de binnenstad
De BMW Berlin Marathon gaat van start vanuit het Tiergartenpark. Tijdens het lopen ga je langs vele bezienswaardigheden en door tien verschillende districten namelijk, Charlottenburg, Tiergarten, Mitte, Friedrichshain, Kreuzberg, Neukolln, Schoneberg, Steglitz, Zehlendorf en Wilmersdorf. Langs de gehele route staan honderdduizenden enthousiaste supporters en daarnaast zorgen 60 live bands voor een fantastische sfeer langs de route. De finish is bij de geweldige Brandenburger Tor.

 

Berlijn is een World Marathon Major
De loop behoort sinds 2006 tot de World Marathon Majors, samen met die van Londen, New York, Boston, Chicago en Tokyo (plus het WK marathon en de Olympische Marathon). Als je alle zes de marathons loopt wordt je vereeuwigd op deze pagina van de Six Star Finishers.