Kinderen en kanker: een oneerlijke strijd

Kanker, je wenst het niemand toe en zeker kinderen niet. Bij een volwassene is de strijd al oneerlijk, maar bij kinderen helemaal omdat deze veel minder weerstand hebben. Kanker is een van de gruwelijkste ziekten. Kanker bij kinderen komt veel minder voor wat tevens een probleem vormt voor het onderzoek en de genezing van kinderkanker omdat er geen speciale fondsen zijn die zich specifiek richten op kinderen en kanker.

KiKa doet dit wel! KiKa zorgt ervoor dat het genezingspercentage van kinderkanker is gestegen van 70% in 2002 naar 75% in 2010. Het ultieme doel van Kika is om kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer te laten zijn met 95% genezingskans. Hiervoor is veel geld nodig! Om deze doelstelling te bereiken moet er onderzoek gedaan worden naar de specifieke genetische eigenschappen die kinderkanker veroorzaken.

Poster KiKa

Een van de middelen om dit doel te bereiken is het realiseren van een nieuw centrum voor zorg en onderzoek naar kinderkanker, het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie waar alle onderzoekers, artsen en behandelaars, die nu op 7 verschillende plaatsen werken, samenwerken kunnen gaan werken en op deze wijze het onderzoek naar een nóg hoger niveau kunnen tillen. Het nieuwe centrum opende zijn deuren in juni 2018 in Utrecht.

Het project Run for KiKa Marathon is door KiKa opgericht. Dit project zoekt hardlopers die de marathon in een wereldstad willen lopen. Met deze sportieve uitdaging gaat de hardloper zoveel mogelijk fondsen werven voor Run for KiKa en hiermee de strijd aan tegen kinderkanker. Steun ze!

Ramon de la Fuente gaat samen met Run for KiKa Marathon deze strijd tegen kinderkanker aan. 

Bekijk de lijst van sponsors.