✓ New York City Marathon voor KiKa

De New York City Marathon, ook wel de New York Marathon, of de TCS New York City Marathon heb ik gelopen voor KiKa. Het behoort tot de grootste hardloopevenementen van de wereld – ook tot de world marathon majors – en is enorm populair onder de hardlopers. Het vindt altijd plaats op de eerste zondag van november. Lees mijn verslag van het lopen van deze mooie marathon.

De marathon van 2013 was de 42-e editie want sinds 1970 wordt deze georganiseerd door de New York Road Runners en is een keer niet doorgegaan in 2012 vanwege de gevolgen van orkaan Sandy (ik was erbij, het had mijn eerste marathon moeten worden). De eerste marathon in New York vond plaats op 13 september 1970 en hieraan namen 127 hardlopers deel. Minder dan de helft – 55 lopers – bereikte toen de finish.

NYC Marathon

Doordat de NYC Marathon op dit moment de bekendste ter wereld is, staat het lopen ervan bij vele renners hoog op het verlanglijstje. Door de huidige enorme populariteit mogen er niet meer dan 50.000 mensen deelnemen en er wordt met een loterij gewerkt.

De video van de lopers die in 2011 meer dan 1 miljoen EUR ophaalden.

Voor de wedstrijd geldt een tijdslimiet van 8 uur en 30 minuten en de deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn op de dag van de wedstrijd. Aan de minimum leeftijdseis voldoet Ramon de la Fuente zeker en binnen die 8 1/2 uur ben ik echt wel de finishlijn gepasseerd.

Bekijk de lijst van sponsors.