New York City Marathon toch maar in 2013?

Het New York marathon avontuur zit erop – de marathon ging op het allerlaatste moment niet door – en dat was te begrijpen maar ook een enorme klap na alle voorbereidingen.

Orkaan Sandy

Vrij snel na de inslag van de verwoestende storm Sandy kwam het voor ons positieve bericht van de burgemeester Bloomberg dat de marathon doorging en de vlucht naar New York ging ook nog eens op tijd. Ik werd vooraf nog geïnterviewd door de radio Omroep Gelderland, beluister het interview:

Ons hotel in het getroffen gebied Jersey was echter nog gesloten – een teken aan de wand – en we moesten uitwijken naar een verblijf in Philadelphia.

We zijn daar met de groep naar het zogeheten Rocky beeld gelopen van Sylvester Stallone, deze staat bij het Philadelphia Museum of Art.

Na daar een prachtige run in de ochtend te hebben gelopen konden we gelukkig alweer terug naar New York.
Terwijl ik daar net dolblij het startbewijs bij de EXPO had afgehaald kwam het bericht dat de marathon alsnog was afgelast. WAT EEN DOMPER! Die dag erop heb ik echter van dichtbij de ellende gezien die Sandy vlak bij de start van het parcours en op andere plekken had aangericht.
Ik heb volledig begrip voor de beslissing, die eigenlijk al veel eerder genomen had moeten worden. Na een storm die resulteerde in 110 doden, miljarden schade en miljoenen huizen zonder stroom is het níet het moment om met tienduizenden marathonrunners te gaan rennen.

Op de dag van de marathon heb ik maar al mijn warme kleren gedoneerd aan degene die het nodig hebben. Daarnaast hebben we mooie afstand gelopen met alle KiKa runners om onze sponsors van het afgelopen jaar te eren.

Mega-sponsorbedrag voor KiKa

Mijn aanhang hebben zich de laatste dagen van de allerbeste kant laten zien. Veel lieve berichtjes aan deze teleurgestelde loper. Dank je wel, dat deed me goed! Nu de teleurstelling een beetje is gezakt, is het tijd om de balans op te maken. Is mijn New York marathon avontuur mislukt? Nee, ik heb wel een sportief onvoldaan gevoel MAAR het is heel anders verlopen en is in een ánder opzicht helemaal geslaagd. Ik heb door jullie steun 19.254,- EUR bijeengebracht voor KiKa, ver boven al mijn verwachtingen! Oprichter en directeur van Kika Frits Hirschstein heb ik in Philadelphia met het befaamde bord het geld symbolisch overhandigd.

Samen met de 150 renners hebben we ruim 1,2 miljoen euro aan sponsorgeld bij elkaar gebracht. Dat maakt echt een verschil voor die groep waar het uiteindelijk allemaal om draait: de kinderen met kanker en hun familie en vrienden.

42 going 42 – in 2013 de New York marathon

Ik heb inmiddels besloten om het traject af te maken en in 2013 – dan als 42-jarige – alsnog de New York City marathon te lopen, ik heb het tenslotte beloofd!! Daarnaast ga ik de zware trainingsarbeid van het afgelopen jaar omzetten in prestaties door in een tijdsbestek van 2 maanden een hele marathon, halve marathon, 15 km Zevenheuvelenloop, 10 km koude polderloop en – jawel – 5 km kerstmannenloop te doen.

Héél hartelijk dank voor een ongelooflijk mooi jaar en de fantastische steun!

Met sportieve groeten,
Ramon de la Fuente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s