De marathon in Spijkenisse – trots op uitlopen!

Dit was me wel een belevenis, mijn allereerste marathon!

Allereerst moet ik zeggen dat de Spijkenisse marathon een zeer goed georganiseerde loop is door de Atletiekvereniging Spark. Volgens mij waren er meer vrijwilligers dan hardlopers. 🙂 Hulde!

Mijn les is dat een marathon veel pijn kan doen, heel veel pijn. Het waren voor mij lichamelijk de zwaarste uren van mijn hele leven.

Zeker als de eerste 20km voorbij vliegen, je voelt je goed, je geeft eigenlijk iets teveel gas maar het is gezellig met de medelopers, de temperatuur is perfect, de route is nieuw, er is alle ruimte omdat er maar 300 lopers zijn, de gedachten gaan soms naar de goede duurlopen in de voorbereiding en je loopt beschermd tegen de wind in een groepje. Alles wijst op een goede tijd. Je hebt wel een week tevoren een een paar dagen flinke buikgriep gehad, maar dat is toch alweer over?

Marathon Spijkenisse - Ramon de la Fuente

Wat wil je nog meer? Lopen is fijn!

Maar dan worden je benen bij het 20km paaltje plotsklaps volgegoten met lood. Zonder waarschuwing. Ik was net 1 uur en 46 minuten bezig.

Wat? Normaal gebeurt dit toch pas rond de 30km – of later?

Het besef dat je nog 22.2 kilometer zwaar moet afzien is angstaanjagend, hoe ga je die volmaken? De bezemwagen is een optie, maar eigenlijk ook weer niet. Uitlopen moet je deze marathon, voor alle sponsors en iedereen die je heeft gesteund, geholpen en aangemoedigd het afgelopen jaar. Instellen dus op een nieuw doel, vergeet die tijd, nu is het nieuwe doel de finish halen….

De gedachte dat ik het niet zwaar heb, maar die kinderen die strijden tegen kanker en hun gezinnen. Daarom.

En dat doe je dan, stap voor stap, meter voor meter, van vrijwilliger naar vrijwilliger, kilometerpaaltje voor kilometerpaaltje, drinkplek tot drinkplek, zonder publiek maar met polderlandschap om je gezelschap te houden. Elke bruggetje omhoog gaat in hetzelfde tempo als de wandelaars met hond naast hun. Wat een enorme martelgang.

Marathon Spijkenisse 2012 - landschap

Marathon Spijkenisse 2012 - landschap

Marathon Spijkenisse 2012 - landschap
Nog dank aan KiKa coach Rolph die langs kwam fietsen – of was het meer een surplace? – en met vele opbeurende woorden en een Born Gel me vooruit wist te praten. Ik was soms bijna achterop zijn fiets gesprongen.

Gepasseerd worden door mede KiKa-lopers die je opbeuren maar ook verbaasd lijken te zijn dat je ze je inhalen…

Dit was lijden, afzien en heel zwaar maar ik ben er daarom enorm trots op! Ik heb hem uitgelopen.

Finish Marathon Spijkenisse

Mijn eerste marathon in 4u en 31 minuten. Deze gaan we snel vergeten, op naar de volgende in New York 2013.

Advertenties

3 Reacties op “De marathon in Spijkenisse – trots op uitlopen!

  1. Mooi verslag Ramon en super dat je de marathon ondanks alle ontberingen hebt uitgelopen. Nogmaals gefeliciteerd en tot volgend jaar in New York!
    Groeten, Leo

  2. monique van agthoven

    Van harte gefeliciteerd Ramon, ik ben blij om te lezen dat coach Rolph je de laatste krachten kon geven, je mag heel trots zijn op jezelf en het prachtige doel KIKA! Groetjes, Monique

  3. Dankjewel Leo en Monique, het was me wel een dag om niet te vergeten! En wat lag de bank de rest van de dag na de marathon toch lekker :-). Ook gefeliciteerd Monique met de prachtige prestatie, heb je het zelf nog mooi gevierd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s