Over Ramon de la Fuente

Ramon de la Fuente

Ik ben zelfstandige online marketeer en Google partner – zie ook RamondelaFuente.com – en ik heb de 6 World Marathon Majors gelopen voor KiKa, een uit de hand gelopen hobby van me. Ik wilde namelijk een bijdrage leveren aan een fantastisch doel: een grotere overlevingskans voor kinderen!

Ik heb zelf twee lieve, gezonde dochters en ik kan me er geen voorstelling van maken wat het zou betekenen als er bij hen kanker geconstateerd zou worden. Ik verleg mijn grenzen door geld in te zamelen en marathons en ultra-trails van 50km te lopen zodat meer kinderen waarbij kanker wordt geconstateerd uiteindelijk toch een gezond en gelukkig leven kunnen leiden.

‘Going 42’

Waarom going42.com? Ik loop marathons voor KiKa: 42 kilometer en 195 meter.

Ben ik een hardloper, vraag je je af? Als puber liep ik wel eens een goede Coopertest: iets minder dan 3 km in 12 minuten. In een hele gekke bui heb ik eens tijdens mijn middelbare schooltijd meegedaan om rond het IJsselmeer te lopen. Dit gebeurde in een estafette race vanaf Medemblik met 6 andere klasgenoten en twee gymleraren. Iedereen liep ongeveer 38 km en dat was  – veel te – zwaar. Daarna heb ik het afgezworen en nooit meer hardgelopen totdat ik op mijn 40-e op 21 maart 2011 weer begon met een rondje van 3.3 km met een gemiddelde van 8.64 km/u. Omdat ik de smaak te pakken had heb ik in 2011 getraind voor de 15km lange Zevenheuvelenloop en deze uitgelopen, de rest is geschiedenis. Bekijk hier al mijn persoonlijke records.

7HL, Zevenheuvelenloop 2012
Zevenheuvelenloop 2012

Sindsdien ren ik steeds regelmatiger en vind het hardlopen echt heerlijk. Je kunt zelf bepalen wanneer je gaat en voor hoe lang. In de bossen van Den Treek rondom Amersfoort is het fantastisch lopen.

In 2012 heb ik mijn eerste en tweede halve marathon gelopen en ook mijn allereerste marathon in Spijkenisse in plaats van New York. Doordat ik in mijn directe omgeving een aantal keer geconfronteerd ben geweest met de strijd tegen kanker is mijn motivatie alleen maar sterker geworden. Ik heb gezien hoe zwaar het is voor de mensen die de ziekte hebben en ook wat het doet met de familie en vrienden van degene waarbij kanker is geconstateerd. Ik besef me dat de ontdekking en de behandelingen van kinderen met kanker nóg intenser zijn, een emotionele tornado. Hierdoor wil ik me inzetten voor KiKa en geld inzamelen zodat de strijd tegen deze vreselijke ziekte uiteindelijk gewonnen kan worden. Ik kan helaas niemand beter maken, ik ben immers geen arts of onderzoeker. Maar hardlopen kan ik wel, door marathons voor KiKa te lopen hoop ik een steentje bij te dragen aan onderzoek en genezing van kanker bij kinderen.

Help me om samen de strijd aan te gaan en zorg dat er geld binnenkomt. Met je steun kan er nog intensiever onderzoek gedaan worden waarmee het overlevingspercentage van kinderen alleen maar kan stijgen!

Alvast ontzettend bedankt voor al je steun en hulp,

Met sportieve groet,

Ramon de la Fuente.

Bekijk de lijst van sponsors.