Persoonlijk record op de Halve van Hoogland

Ik stapte een beetje nerveus rond op het hele grote terrein van het Dorpsfeest van Hoogland. Het was vlak voor de start van de Halve van Hoogland en ik had de dag ervoor al een halve marathon erop zitten. Op aanraden van oud-bondscoach Wim Verhoorn zou ik namelijk in één weekend intotaal 42 kilometer hardlopen. Nuts!

Er waren gelukkig veel mede Run2Day lopers (Joost, Remco en Christiaan) en van KiKa (Wilfred van de Groep, Berry van Schaik, Tineke Kettelerij, Rianka van de Berg en …naam vergeten, sorry!) die een praatje kwamen maken en de aandacht van de start van deze halve marathon even wegnamen.

Maar in het startveld aangekomen vroeg ik met toch af wat ik zou gaan doen met de Halve van Hoogland? Zou ik de 21 kilometer gaan inzetten als een langzame, lange duurloop of toch meer als een wedstrijd? Zouden mijn benen wel twee halve marathons in een weekend kunnen verdragen, of zouden ze na een aantal kilometers gewoon verzuren?

Het startschot viel en ik ben maar gewoon lekker gaan lopen. Na 1 kilometer kwam ik een hoog (!) tempo terecht van 12km/uur. Ondanks de tegenwind op sommige stukken en de kasseien in de polder lukte het om dat tempo vast te houden. Wat voelde dat goed! Het resulteerde in een persoonlijk record, en ook de snelste race die ik tot nu toe heb gelopen volgens Runkeeper. Yes!

En uiteindelijk ook gefinished en de medaille gekregen. Het KiKa shirt wat ik draag zal ik ook in New York op 4 november aandoen!

Nog 47 dagen, New york, here I come!

Een Reactie op “Persoonlijk record op de Halve van Hoogland

  1. Top Ramon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s