Nike Pegasus 33 – review – de ideale hardloopschoen, maar niet voor mij.

Deze Nike Pegasus 33 is mijn allereerste hardloopschoen van Nike. Het is hele lichte en zeer flexibele hardloopschoen. De Pegasus ziet er geweldig uit, de demping is goed en zit erg lekker maar ik gebruik ze helaas niet meer om op hard te lopen. Lees er meer over in mijn review.

Nike Pegasus 33
Het bekendste type hardloopschoen van Nike is deze Pegasus. De allereerste versie werd gemaakt in 1983 en dat maakt de Pegasus de klassieke hardloopschoen van Nike. De Nike Air Zoom Pegasus 33 is de opvolger van de – jawel 🙂 – de Pegasus 32.

Nike Pegasus 33 review hardloopschoen

Nike Air Zoom Pegasus 33 specificaties
Het is een neutrale schoen met veel demping die daardoor veel hardlopers zal aanspreken. De specificaties:

  • 12 mm heeldrop
  • Gewicht: 286 gram (heren US 9)
  • Voor de neutrale loper
  • Allround hardloopschoen – ook voor duurlopen
  • 120,- EUR

Nike Pegasus Bovenwerk
Het bovenwerk van de Nike schoenen is qua pasvorm en comfort ongeëvenaard. De Nike Pegasus sluit fantastisch om de voet, zodat je een echt WOW-WOW gevoel krijgt. Er zijn geen naden, het voelt als een sok rondom de voet. De Flywire kabels in de middenvoet zijn er om wat stabiliteit mee te geven. Daarnaast is het Dynamic Fit bovenwerk iets elastisch, zodat het meegaat met de vorm van je voet tijdens het lopen.

Nike Pegasus Zoom 33 review hardloopschoen flywire mesh

Nike Pegasus Zool
De demping is geweldig. De Zoom Air demping zat tot en met de Pegasus 32 alleen in de hak, maar nu ook in de voorvoet. De Pegasus 33 geeft hierdoor een reactief loopgevoel, de energie die je geeft, krijg je terug. Ik vond zelf dat tijdens mijn loopjes met de Nike dat vooral de landing wat te zacht overkwam, ik miste stevigheid.

Nike Pegasus Zoom 33 zool - review hardloopschoen

Looks
De Nike Air Zoom Pegasus 33 zie je veel bij hardlopers maar wellicht nog meer als ‘gewone schoenen’ op straat. Men is gewoon verliefd op het uiterlijk van deze schoen. Verkrijgbaar in klassiek zwart met witte swoosh – zoals ik heb aangeschaft – maar ook in 7 andere fellere kleuren. En voor 30,- EUR extra kan je een geheel eigen, gepersonaliseerde versie maken bij de Nike webshop.

Hieronder een video ( in het Engels) die alle features laat zien:

Loopervaringen
De Nike Pegasus voelde tijdens het lopen als een neutrale schoen met veel demping, ik miste wel de stevigheid van mijn reguliere hardloopschoen – de Asics Nimbus. Ik heb helaas niet veel op de Nike Pegasus kunnen hardlopen. Na een drietal loopjes op de Nike van tussen de 8-15km kreeg ik last van pijn onder mijn voet. Het leek erg op beginnende Plantar fasciitis (peesplaatontsteking), de pijn zat bij iets meer richting de voetholte dan direct onder mijn hiel. Ik nam de week daarop rust en deed wat oefeningen met een tennisbal onder mijn voet.

De pijn ging gelukkig weg en ik ben de week daarna op mijn Asics Nimbus en Adidas gaan lopen. Ik heb nog één keer de Nike Pegasus geprobeerd maar voelde na het hardlopen toch weer de peesplaat, dus sindsdien is mijn mooie zwarte Pegasus een gewone, alledaagse schoen voor me – en die rol gaat deze schoen goed af!

Conclusie
Ben je op zoek naar een reactieve, neutrale schoen, dan is de Pegasus 33 een schoen je de zeker moet proberen. Lopers die al ervaring hebben met de Pegasus zullen ook dit model gewoon blind kunnen aanschaffen.

Ik ben positief over de schoen in het algemeen, maar de Nike Pegasus is helaas niets voor mij met het hardlopen. De les is dat je bij elke nieuwe schoen toch extra aandacht moet geven of er zich onverwachte pijntjes zich voordoen. Gelukkig kon ik op tijd rust houden en weer switchen naar mijn oude, vertrouwde schoenen. Ik wil wél heel graag nog een keer een Nike proberen: heb gehoord dat de Vomero een stevigere schoen is en zet die op het lijstje!

Disclaimer: ik heb deze schoenen zelf aangeschaft voor de reguliere verkoopprijs.

Een Reactie op “Nike Pegasus 33 – review – de ideale hardloopschoen, maar niet voor mij.

  1. Pingback: Nike Zoom VaporFly 4% FlyKnit recensie: de ultieme marathonschoen? | World Marathon Majors voor KiKa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s