Asics Nimbus 17 review – in de wolken lopen.

De Asics Nimbus 17 hardloopschoen is de opvolger van de Nimbus 16 en heeft een paar leuke verbeteringen en daardoor lijkt het erop alsof je in de wolken loopt. Lees er meer over in dit review!

Mijn Nimbus 16 schoenen waren ‘op’ na 1600 kilometers, dus voor de London Marathon ging ik op zoek naar een logische opvolger van mijn oude paar hardloopschoenen. Ik heb wel eens uitstapjes gemaakt naar schoenen van Nike en Adidas maar kom uiteindelijk altijd weer terug op de Asics Nimbus, dat is en blijft voor mij de ideale langere afstand hardloopschoen.

Asics Nimbus 17

De Asics Nimbus 17 is een neutrale, goed ondersteunende schoen. Ik ben met mijn 1.92cm een wat langere loper, en heb behoefte aan veel demping. Daar voldoet de deze hardloopschoen perfect aan.

Wat is er nieuw?

Er zijn aantal belangrijke vernieuwingen, ik zal het over twee belangrijke hebben. In deze versie 17 is er een nieuwe generatie van de Fluidride tussenzool. Deze tussenzool zal het gewicht met 15%  verlagen en geeft 20% meer demping bij de hiellanding. De tweede vernieuwing bevindt zich aan de bovenkant van de schoen. Het bestaat geheel uit een stuk: een sok-achtige constructie van stretch-mesh wat de schoen heel comfortabel maakt. Beide verbeteringen geven je het gevoel alsof je in de wolken loopt. De Gel Nimbus 17 staat ten tijde van het plaatsen dit artikel nog niet op de website van Asics. Terwijl ik toch alweer 4 weken op de schoenen loop. Laat jij het hun marketing team even weten?

Asics Nimbus 17 review

Hoe loopt de schoen?

De schoen loopt goed, maar laten we het eerst over de kleur hebben. Ik ben nooit een fan geweest van alle felle kleuren die de hardloopschoenen hebben, maar nu heeft Asics het toch wel heel bont gemaakt. De versie voor mannen is in Nederland voornamelijk te krijgen in knalgroen. Ik haal mijn schouders er maar over op, maar mocht een vergelijkbare schoen op de markt komen met neutralere kleuren, dan stap ik gelijk over.

Mijn huidige schoenen zijn: de Asics Nimbus 16, de Asics Cumulus, en de Adidas Boost. Ten opzichte van de Nimbus 16 is er toch wel een heel groot verschil! De schoen heeft een veel meer demping en voelt veel zachter aan door het stretch-mesh. Het is dus wel even wennen omdat ik de stuggere en stijvere Nimbus 16 en Cumulus het laatste jaar vooral heb gebruikt. Hoe dat dan voelt? Vergelijk het met de enorme vering van een luxe wat rustigere auto versus een opgepompt, hard-geveerd model van een sportieve Audi of BMW. Ik heb dan ook het idee dat de Nimbus 17 een trainingsschoen is voor het langzamere en mid-tempo werk. Bekijk de video van Asics.

Aanrader?

De schoen is een aanrader voor iemand die langere afstanden gaat lopen inclusief veel lange trainingslopen, maar ook de beginnende en al meer ervaren korte afstandlopers kunnen deze schoenen goed gebruiken. De enorme demping maakt de schoen geschikt voor heel veel hardlopers, maar voelt ook wel een stukje onstabieler aan-  omdat er een stukje stugheid verloren is gegaan.

Disclaimer: ik heb deze schoenen zelf gekocht bij Run2Day Amersfoort voor de reguliere verkoopprijs.

8 Reacties op “Asics Nimbus 17 review – in de wolken lopen.

 1. Ik ben zelf ook al jarenlang een Asics Nimbus fan. Ik heb elk jaar een nieuw paar nodig. Ik loop nu ca 1 maand op de nieuwe Nimbus 17. De genoemde tussenzool is inderdaad erg zacht en maakt afstandjes boven de 15km niet prettig om met deze schoenen te lopen. Mijn voeten voelen vermoeid aan door het telkens corrigeren en afzetten in deze zachte voetbodem. Er gaat veel energie verloren. Pasvorm uitstekend, hoogte verschil hak-teen is ca 10mm. Minder dan de oudere versies, wat ik op zich prettiger vind (mag nog wel iets minder). Maar veel te zachte tussenzool. Net of je over een moerasbodem loopt. Ik denk niet dat ik deze schoenen zal slijten, waarschijnlijk wordt het uitkijken naar een andere schoen.

  • Dank PH voor je eigen review van de Asics Nimbus. Goede aanvullingen! Ik denk dat we hetzelfde ervaren over de zachtheid maar ik heb zelf gelukkig geen last van de bijwerkingen. Ik heb een aantal 20+ km duurloop trainingen erop gelopen en dat ging goed. Ook tijdens de marathon van London ging ik als een speer en heb mijn persoonlijk record met 16 minuten verbeterd.

 2. Martin Schenkels

  Heren, heb sinds 28 mei de 17, na 3 paar van de 16 te hebben versleten.
  zondag 1 juni heerlijk 16.1km gelopen en ‘s-middags last van m’n linker achillespees, stijf en pijnlijk, 8 dagen rust gehouden, pijn weg. gisteravond voorzichtig 30 minuten, 5.65km gelopen en vandaag weer een pijnlijke achillespees, toeval, wat denken jullie?

 3. Ik heb 1 paar nimbus 13, 1 paar nimbus 14 , 2 paar nimbus 15 en 2 paar nimbus 16 versleten. Nu bezit ik 2 paar nimbus 17 ( de groene en de zwarte ) die ik afwisselend gebruik. Ik loop gemiddeld 100 km per week en ik heb het idee dat de nimbus 17 veel en veel eerder verslijt. De zwarte rubber is bij beide schoenparen al na 400 km zover weg als bij de 16 na 1500 km.
  Qua pasvorm is er geen betere voor mij te vinden dus hoop ik dat de opvolger ( 18 ) wat degelijker is.
  Ik weet niet of andere de zelfde ervaring delen.

 4. Net als PH (nog)geen goede ervaring met de 17. Hiervoor liep ik op de 15 en heb na één jaar 1000km klachten vrij gelopen. Na het inlopen op de 17 kreeg ik de eerste kuit klachten. Eerste kuit ingescheurd, kan gebeuren dacht ik, na weken rust en nieuwe poging ging de andere kuit eraan. Twijfel nu wel of dit toeval is, of het toch aan de schoen ligt. Ook de pasvorm is wel stuk krapper dan de 15, dit in het voorgedeelte van de schoen.

  • Wat vervelend voor je. Niet kunnen lopen lijkt me vreselijk! Ik weet niet of je praktisch dezelfde schoenen kan relateren aan een blessure. Tot nu toe heb ik de overstap van Nimbus 15 naar Nimbus 16 en later Nimbus 17 met plezier gemaakt. Ik heb zelfs net mijn twee paar Nimbus 17 gekocht bij Run2Day Amersfoort. Die ga ik inzetten tijdens de Berlijn Marathon in september. Succes met herstel Aart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s