Ouch. Ouch, Ouch, 300 kilometers hardlopen in één maand!

Als je me 4 jaar geleden had gezegd dat ik ooit 300 kilometer zou gaan hardlopen in één maand, dan had ik je waarschijnlijk zeer ongelovig aangekeken. Ik begon in mijn eerste jaar met rondjes van rond de 3 kilometer. Om tot de 300 km te komen moest ik er daar dus 100 van lopen, in één maand!

Hoe ver is 300km? Het brengt je van Amersfoort naar Lille en dan kan je daar nog een extra rondje doen van 30 km in en rond de stad.

Lille, Frankrijk

In mijn voorbereiding voor de marathon van London heb ik gekozen voor een trainingsschema van Runkeeper wat uitgaat van 4x per week trainen en dat je – in theorie – in 3 uur en 45min kan laten finishen.

In de grafiek hieronder zie je dat er wel eerder veel gelopen is in een maand. Zo heb ik een keer eerder 250 km trainingskilometers gehaald in mijn voorbereiding voor de New York marathon in 2013.

Record: 302 kilometer hardlopen in een maand.

De 300 kilometers waren echt allemaal afzien. Ik hoop dat het strakke schema zich uiteindelijk vertaald in een mooie marathon uitlopen in London.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s