Inzicht in statiegelddonaties aan goede doelen bij de Plus supermarkt in Amersfoort

Sinds eind 2012 zamel ik geld in voor Run For KiKa bij de Plus supermarkt in Amersfoort op de Arnhemseweg. Van eind september tot 6 april 2013 zijn er 1454 donaties gemaakt en is er een bedrag van € 804,05 ingezameld door middel van statiegeld. Hoe het komt dat ik die getallen zo nauwkeurig weet? Lees verder! 

Afgelopen zaterdag ging ik op de koffie bij de Plus bedrijfsleider Jurgen Veltrop voor een tussenstand en uitleg van het gehele systeem. Het inzamelen wordt bij de Plus Amersfoort namelijk gedaan door middel van de zeer gebruiksvriendelijke touchscreen op de statiegeldautomaat.

Elke klant kan kiezen om geld in te zamelen voor een goed doel of de statiegeldbon gewoon uitprinten en inleveren bij de kassa. Bij de Plus Amersfoort  wordt voor drie goede doelen  tegelijkertijd ingezameld. Dus naast KiKa staat bijvoorbeeld ook de plaatselijke Voetbalvereniging AFC Quick 1890 en nog een ander goed doel op de display.

Plus Supermarkt Amersfoort

Prachtig in de wand verwerkte statiegeldautomaat.
image

Touchscreen display geeft aanwijzingen aan de klant.
image

Keuze voor een gewone statiegeldbon of donatie aan een goed doel.
image

De resultaten op het scherm van de bedrijfsleider voor het eerste kwartaal 2013.image

Wat ik het allermooiste vond is dat het systeem op een heel gemakkelijke wijze via de computer inzage kan geven hoeveel er wordt gedoneerd! Je kan dit doen per maand, kwartaal of voor de gehele periode en zelfs per dag kan inzage worden getoond! Niet alleen hoeveel geld, maar ook hoeveel donaties.

En….nog beter nieuws is dat Kika tot de marathon van New York op 3 november 2013 KiKa op het display kan blijven staan en…. de Plus in Amersfoort willen na de marathon ook gewoon doorgaan met donaties aan KiKa.

Geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s