*Pats* een Persoonlijk Record op de 5km bij de Maarssen Run

Tot en met in Maarsen had ik nog niet een officiële 5 of 10 kilometer gelopen. In mijn eerste hardloopjaar in 2011 kwam het er niet van. Ik wilde toen namelijk gelijk als allereerste race de Zevenheuvelenloop van 15km rennen. In 2012 mikte ik eerst op de halve marathon van Amersfoort en daarna die in Hoogland in opbouw naar de NYC Marathon.

Tijdens de 5km Maarsen-Run op 28 april 2013 moest het er dus van komen: een scherpe tijd neerzetten op de 5km. De Run heeft een mooi rondje van 5km bij de Maarseveense Plassen en hoopte onder de 4:30 min/km te duiken.

wpid-IMG_20130428_103131.jpgHet is een hele rustige loop, ik kwam toevallig nog een bekende tegen, Paul Bunnik van Cipres Advies, hij liep de 10km na net hersteld te zijn van een blessure.

De 5km is een leuke maar ook pittige afstand. Het is in ieder geval mijn eerste afstand waar ik meer last heb van mijn longen dan van mijn benen. De 5km wist ik af te raffelen in een PR van 21 min en 19 seconden. Dat is maar 9 minuten boven het wereldrecord op de 5km 🙂 en met een gemiddelde van 4:17 min/km ook  onder mijn streefsnelheid. Het was daarnaast ook mijn eerste loop met een gemiddelde van 14km/u. Prachtig!

Op naar de 10 km tijdens de Putten Power Run op 10 mei 2013!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s