Succesvolle Kika Sponsorloop op basisschool De Bolster

KiKa Sponsorloop op basisschool de Bolster Amersfoort

Op de prachtige basisschool De Bolster in Amersfoort werd op 10 april een sponsorloop georganiseerd om geld in te zamelen voor Kika! Het was een heel groot en zonnig feest op en rond de van Effenlaan. Aangemoedigd door veel ouders, opa’s/oma’s, verzorgers en de hele populaire Kika Beer hebben de vierhonderd leerlingen een enorm grote sportieve prestatie neergezet door zoveel mogelijk rondjes om de school heen te rennen. Wat hadden ze een grote inzet: er is 12.857,- EUR opgehaald!

Opening Kika Sponsorloop De Bolster

Een jongetje stal mijn hart
Tijdens het opbouwen kwam er een kleine jongen op me aflopen terwijl ik druk bezig was de grote KiKa vlag op te hangen. De jongen wilde duidelijk wat tegen me zeggen.

Ik schatte hem op 4 jaar zijn ouders waren niet in de buurt. Wat hij toen zei vond ik heel erg mooi: “Mijnheer, ik vind het héél erg goed wat u allemaal doet voor al de kinderen die kanker hebben“. Ik viel stil, had ik dit nu goed gehoord? Ik heb de jongen enorm bedankt voor zijn compliment en heel veel succes gewenst met het lopen van zijn rondjes. Deze jongen stal mijn hart en wat hij zei raakte me echt, wat een mooi begin van de dag!

Opening en warming-up
De dag begon in de ochtend met een gezamenlijke warming-up die de leerlingen zelf hadden georganiseerd.

Vervolgens startte om het half uur de groepen 1 tot/met 8. Groepen 1/2 mochten een rondje op schoolplein rennen van iets meer dan 100 meter en groepen 3 t/m 8 renden rondjes om de school van ongeveer 230 meter. Sommige kinderen kwamen wel tot 16 grote rondjes, echte atleten!

Het verschil maken voor kinderen met kanker
Volgens directrice Luus Wesseling ging de dag geweldig: “Alle leerlingen van de school wilden zo het verschil maken voor kinderen met kanker. Ze hebben daarvoor de afgelopen weken geld ingezameld bij familie, buren en vrienden. Het totaalbedrag voor Kika is 12.857,- EUR.

Kika Sponsorloop - De Bolster Amersfoort - klassefoto

Al het geld gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij. Kika zal zorgen dat met dit geld onderzoek wordt gedaan – zodat uiteindelijk er een hogere genezingskans komt voor kinderen met kanker én wordt ingezet voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

Bedankt!
Ik wil graag alle ouders hartelijk bedanken die hebben meegeholpen op de dag zelf. Ook hartelijk dank aan Marijke Roskam – van de organisatie Kika – voor het toespreken van de kinderen en verzorgen van de Kika beer, de Kika bus en alle andere materialen.

Kika beer knuffel Sponsorloop De bolster Kika Bus Volkswagen VW

De sponsorloop zou niet mogelijk zijn gemaakt zonder drie super heldinnen: Brenda Boven, Annelies de Jonge en Marloes van Esseveld. Zeer enthousiast en betrokken hebben ze het evenement tot in de puntjes georganiseerd, ik ben erg blij dat ik in het team mocht zitten!

KiKa Sponsorloop Eindbedrag Basisschool De Bolster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s