Halve marathon van Amersfoort

Op 10 juni was het zover, mijn allereerste halve marathon ooit. Wat een geweldige happening is zo’n loopfestijn met 6500 mensen toch! Er was een grote opkomst van de Run2Day hardloopgroep en iedereen had veel zin om zijn afstand te lopen.

Run2Day hardloopgroep voor de start van de halve marathon van Amersfoort.
Het weer werkte mee en voor mij was het zelfs iets te warm. Ik heb erg veel geleerd van deze eerste halve marathon. Bij de start en de eerste 10 km voelde ik mezelf als een soort van Usian Bolt en ging veel te snel. Het gemiddelde van 12.5 km/u kwam mede omdat ik gewoon gezellig meeliep en kon kletsen met een meer ervaren (en in ieder geval snellere) loper die ook voor Kika de marathon van New York gaat doen.
Start halve marathon van Amersfoort
Ik liep dus heerlijk totdat ik die heuvel bij de Vlasakkers op moest, daarna was het pap in de benen en moest ik de laatste 12 km boeten. Die waren echt heel lang.
De heuvel op bij de Vlasakkers - halve marathon van Amersfoort
Het waren wellicht de langste 12 van mijn leven, maar ik heb hem uitgelopen en ben trots op mijn tijd van 1 uur 49 minuten en de zuurverdiende medaille. Bekijk mijn loopstatistieken op site van Runkeeper van deze halve marathon van Amersfoort. Op naar de hele marathon!
Medaille van de halve marathon van Amersfoort - Ramon de la Fuente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s