Persbericht: Recordbedrag voor KiKa verzameld in Retourette Den Dolder

De afgelopen maanden hebben veel bezoekers van de Retourette in de Albert Heijn in Den Dolder (Paduaweg 3) hun statiegeldbonnetje gedoneerd aan een goed doel. In drie maanden tijd verzamelden zij €800,- voor de Prinses Máxima Manege en €950,- voor KiKa, Kinderen Kankervrij. Een record!

Vandaag overhandigde Bas Casteleijn namens Albert Heijn en Retourette de cheques.

Het was een bijzondere uitreiking. Tessa en een verkleed paard kwamen namens De Prinses Máxima Manege de cheque in ontvangst nemen. Tessa rijdt nu een jaar bij de Prinses Máxima Manege, omdat zij kamt met een lichamelijk beperking. Het paardrijden is ontzettend goed voor haar. Ze heeft er plezier in en de spasticiteit in haar benen vermindert door het rijden. “Wow”, schreeuwde Tessa blij uit toen zij de cheque zag. Ook Mariette Scheltens van de manege reageerde dankbaar. “Van het geld kunnen wij tuigage kopen, waaronder goede zadels. Hier hebben wij geen budget voor, maar dit is enorm belangrijk. Doordat veel van onze gehandicapte ruiters scheef op een paard zitten, belast dit het paard extra. Wij willen dat het paard geen pijn heeft en braaf is. Een goed zadel is dan een vereiste.”

Net zo dankbaar was Ramon de la Fuente bij de ontvangst van zijn cheque van €950,- voor KiKa. “Wat een geweldig bedrag! Hiermee kom ik over de 14 duizend euro in totaal”, reageerde Ramon de la Fuente enthousiast. Voor KiKa loopt hij, als onderdeel van het project ‘Run for KiKa’, op 4 november a.s. de marathon in New York. “Het leek mij een droom om waar te maken: als beginnende loper meedoen aan de marathon voor KiKa”. Al maanden traint Ramon de la Fuente zo’n zeven uur per week. “Kinderen helpen die uiteindelijk genezen kunnen worden, daar doe je het voor”. Het opgebrachte geld gaat naar het nieuwe Nationaal Kinder Oncologisch Centrum dat in 2015 in Utrecht haar deuren zal openen. Lees meer over zijn hardloopavontuur op http://www.41going42.com.

Over Retourette
Retourette is een inzamelpunt voor al het klein huishoudelijk afval. Met het inzamelen van afval helpen bezoekers niet alleen mee aan een duurzame omgeving, maar steunen zij ook nog eens het goede doel. Bezoekers kunnen namelijk hun statiegeld bonnetje doneren aan drie goede doelen. Vijf Retourettes in Nederland steunen nu Natuurmonumenten, daarnaast steunen zij steeds een periode twee lokaal gevestigde goede doelen.

Retourette is momenteel bezig met een nieuw concept. Deze Retourette 3.0 blijft goede doelen steunen, maar zonder gebruik te maken van het statiegeldsysteem. Daarnaast is in deze Retourette plek voor 20 afvalfracties. Houd http://www.Retourette.nl in de gaten voor meer informatie. Of like de Facebook-pagina en volg ons op Twitter @Retourette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s