Marathonman Amersfoort

De Marathonman uit Amersfoort! Het Algemeen Dagblad heeft een leuk artikel geschreven, het is geplaatst in krant en op de website van het AD over de marathonman.

Marathonman hoopt op low fives

KIKA Amersfoorter Ramon de la Fuente (46) heeft een droom: de zes grote wereldmarathons lopen voor KiKa. Vandaag vliegt hij naar Tokio.

Hij grijnst er nog om, hoe hij zes jaar geleden met hardlopen begon. Op zijn tennisschoenen, met rondjes van 3 kilometer. Inmiddels heeft hij de marathons van New York, Londen en Berlijn in de benen. En zondag staat de Amersfoorter  met 30.000 lopers aan de start van de 42,195 kilometer door Tokio. 

Goed doel
De 70.000 euro die De la Fuente tot nu toe met zijn marathons bij elkaar heeft gelopen voor KiKa, moet hem in Japan vleugels geven. ,,Lopen voor het goede doel geeft een heel eigen dimensie. Toen ik destijds wat serieuzer met hardlopen begon,  ging ik bewust op zoek naar een goed doel. Ik heb zelf twee dochters, gelukkig in goede gezondheid,  en wil daarom graag helpen de overlevingskansen van kinderen met kanker te vergroten door geld in te zamelen”, vertelt De la Fuente aan de keukentafel, daags voordat hij het vliegtuig instapt.

Vooral zijn oudste, Evita van 12 jaar, voelt zich erg betrokken bij het goede doel van haar vader. Een aantal jaren geleden verloor een klasgenootje haar zusje aan kinderkanker.

,,De school – De Bolster red. – is zo betrokken, dat ik een sponsorloop voor KiKa mocht organiseren. Geweldig om te zien hoe al die kinderen  zich helemaal in het zweet renden.  De actie leverde meer dan 12.000 euro op. Let wel: ingezameld door 400 kinderen.”

Sponsorgeld
Het bijeenbrengen van sponsorgeld voor het kinderkankerfonds noopt De la Fuente soms tot creatieve ideeën. Om marathons mee te mogen lopen voor KiKa moet een minimumbedrag worden ingelegd. Voor New York was dat bijvoorbeeld 6.000 euro.

,,Bijdragen van familie en vrienden stel ik natuurlijk heel erg op prijs, maar voor meer financiële steun zijn acties nodig. Van het inzamelen van emballagebonnen bij supermarkten tot de verkoop van speciaal ontworpen bonbons. Daarvoor heb ik gewoon de stoute schoenen aangetrokken en een patissier in Nijkerk benaderd.”

Persoonlijk record
De la Fuente hoopt zondag opnieuw zijn persoonlijk record  van 3.41  te verbreken. Hij gaat starten volgens het schema van de marathon van Boston, die gepland staat voor 2018. ,,Om daar te mogen lopen moet ik een limiet hebben gehaald van 3.25.

Zijn taktiek? In ieder geval niet te snel van start willen gaan zoals vorig jaar in Berlijn. Door krampen kwam de Amersfoorter uiteindelijk zijwaarts de finish over. ,,Ik hoop high fivend binnen te komen. Hoewel, dat zal in Japan wel low fivend zijn.

Doneren via runforkikamarathon.nl/ramon-de-la-fuente

De grote zes

’s Werelds belangrijkste marathons heten samen de World Marathon Majors. Voor veel marathonlopers is het een ultiem doel ze alle zes te lopen. Zo ook voor Ramon de la Fuente. De beloning is niet enkel eeuwige roem maar ook een medaille in XXL-formaat met daarop afbeeldingen van de zes wereldsteden. De Amersfoorter hoopt in april 2018 zijn ‘grote zes’ af te sluiten in Boston met 100.000 euro voor KiKa op zijn persoonlijke teller.

Ramon de la Fuente marathonman uit Amersfoort rent voor KiKa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s