In de bergen rennen – Neukirchen

Tijdens de wintersport vakantie wilde ik mijn conditie een beetje bijhouden….dat is niet helemaal gelukt, de teller is op één keer hardlopen blijven staan!

Kogel Mogel 2012

We zaten dit jaar in het dorp Neukirchen dat op 865 meter hoogte ligt. Het is een gezellig en knus wintersportdorp in het Salzburger Land te Oostenrijk. Echt een aanrader voor families: er zijn goede  pistes en perfecte ski-lessen voor kinderen met de beer ‘Kogel Mogel‘ voor de hele jonge kinderen.

Er zijn leuke hutten rondom de pistes waar je op adem kan komen na je sneeuwavonturen. De pistes zijn mooi en de dalafdaling is geweldig. Daarnaast is er een echte top attractie in de buurt: de langste rodelbaan van de wereld bevind zich op de naastgelegen Bramberg. De 14km lange rodelbaan is heerlijk om vanaf te suisen met de slee, het is in de avonduren ook verlicht.

Ik ben één keer gaan rennen. Het is mooier dan in het Leusdense bos, de volgende dingen vielen op:

  • De paden zijn ondergesneeuwde smalle wandelpaden, toch wel meer risico op vallen en blessures. Daarnaast kon – durfde! – ik niet de drie amazones te paard voorbij die stapsgewijs hun tocht aan het maken waren…
  • Het is een zeer heuvelachtig terrein en dus een hele goede oefening voor de bruggen tijdens de New York City Marathon!
  • Je bent op een aardige grote hoogte en dus sneller buiten adem.

Hardlopen in Neukirchen

Hardlopen in Neukirchen Hardlopen in Neukirchen

Het was wel een fantastische loop in de zon, Runkeeper heeft een klein gedeelte van de loop bijgehouden en ging toen helaas in de apres-ski stand. De foto’s spreken boekdelen, wat een mooi land is het toch!

Reacties zijn gesloten.