Heerlijk! Een persoonlijk record op de halve marathon van Nijkerk.

Nijkerk bestaat dit jaar 600 jaar en dat wordt een jaar lang gevierd met prachtige activiteiten. Een hele mooie parel van Nijkerk600 was de – eenmalige – halve marathon. De Atletiekvereniging Nijkerk, Loopgroep2000 en Dorpsdag Hoevelaken organiseerden deze gezamenlijk op zaterdag 1 juni 2013.

Deze halve marathon van Nijkerk had ik opgenomen in mijn voorbereidingen voor de marathon van New York omdat:

  • Het een jaar geleden was dat ik mijn eerste halve marathon in Amersfoort liep in 1 uur en 49 minuten. Dit zou een mooie test zijn om te zien waar ik stond met de voorbereidingen voor de NY marathon.
  • De halve marathon in Nijkerk wordt maar één keer georganiseerd en is dus uniek. De halve marathon van Amersfoort werd dit jaar niet georganiseerd.
  • Een mooie tijd zou goed zijn voor het moraal. Vanaf de maand juni start ik namelijk met het opbouwen naar de marathon van New York.

Hoe het ging op de halve van Nijkerk?
De weersomstandigheden zaten redelijk mee, het was lekker koel, rond de 12C en er was geen zon wat ik perfect vind maar de wind zat wel tegen. Met windkracht 5 a 6 was dat aan de hoge kant.

Bij de start op het plein was het dringen. Wel gezellig met Run2Day maatjes Wouter en Remco en trainers Frank en John. Daarnaast waren de 2012 KiKa lopers Rianka en Tineke aanwezig en ook de 2013 KiKa-lopers JP en Cor die op de onderstaande foto te vinden zijn.

Start Halve Nijkerk

RunForKiKa NY Cor en JP in Nijkerk na de start (Foto C. Stuart).

Het eerste stuk ging dwars door het centrum van Nijkerk. Dat was behoorlijk dringen in de nauwe straatjes, en ging in laag tempo. Na de eerste kilometer kreeg je meer ruimte en kon je je eigen tempo gaan lopen. En wat voor een tempo! De eerste tien kilometer gingen in een fantastisch snelheid van rond de 4:30 min/km. Dat is rond de 13 km/uur!

Ramon de la Fuente - halve van Nijkerk

Op weg naar een persoonlijk record op de halve marathon

Daarna ging de snelheid geleidelijk omlaag.  Vanaf de 17-e kilometer werd het namelijk pittig. De benen voelden zwaar, de verzuring was gestart. Daarnaast ging het laatste stuk met forse wind tegen en braken de twee tunneltjes – omlaag èn weer omhoog lopen – het tempo. Ik kon de laatste 5 kilometer wel net onder de 5 min / km blijven lopen en dat zorgde ervoor dat ik finishte in een dik persoonlijk record van 1 uur: 37 minuten en 29 seconden. Dit is de bruto gemeten tijd, de netto gemeten tijden zijn helaas verloren gegaan (Runkeeper gaf 1:37:08 aan). Bekijk de run op mijn Runkeeper account.

image

Ramon en Wouter op het Plein van Nijkerk.

Dat is 12 minuten sneller (!) dan  mijn eerste halve marathon een jaar geleden in Amersfoort en dat is natuurlijk een medaille waard. Zie alle uitslagen van de Halve van Nijkerk op Uitslagen.nl

Medaille Halve Marathon van Nijkerk

De verdiende medaille.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s