Adidas Supernova Sequence Boost review – stuiterend goed!

Deze Adidas Supernova Sequence Boost is mijn tweede Adidas Boost schoen. Het is hele lichte hardloopschoen die me veel beter bevalt dan mijn eerste Boost. Met deze schoenen ga je stuiterend snel hardlopen, lees er meer over in mijn review.
image

Adidas Supernova Sequence Boost

De Supernova is een all round trainingsschoen van Adidas. Deze hardloopschoen voor heren heeft boost™ in de middenzool. De schoenen hebben een licht bovenwerk van mesh zodat je voeten goed kunnen ademen. De Supernova Sequence Boost is geen neutrale schoen. Voor een neutrale versie zal je op zoek moeten gaan naar de Supernova Glide Boost. De Sequence Boost is er een voor hardlopers die op zoek zijn naar ondersteuning tegen overproneren. Ik ben zelf een neutrale loper maar vind het blijkbaar geen probleem om op deze schoen mijn kilometers te maken. Ik gebruik de Sequence voor looptrainingen tot rond de 10 kilometer en vind het heerlijk dat de schoen zo superlicht is!
image

Wat is er nieuw?

De Supernova Sequence  is gebouwd rondom een Boost tussenzool.

  • Boost is een materiaal dat vooral veerkrachtiger is dan de meeste EVA materialen waarvan de zolen van hardloopschoenen door de jaren heen van gemaakt werden. Letterlijk stuiterend goed materiaal!
  • Om voldoende stabiliteit te bieden is de Supernova Sequence wel voorzien van een MEVA toplaag die aan de binnenzijde van de schoen dominanter aanwezig is zodat extra steun geboden kan worden tijdens de afwikkeling.
  • De schoen heeft ook een Torsion kunststof element in de zool ter hoogte van de middenvoet om de stabiliteit verder te verbeteren.
  • De buitenzool is gemaakt door het bekende autobandenmerk Continental. Ten opzichte van normaal rubber zorgt het Continental rubber voor meer grip bij nat weer als je snelle rondje loopt 🙂

Lees er meer over op de Supernova Sequence op de Adidas website.

Hoe loopt de schoen?

De schoen loopt erg lekker, maar laten we het eerst over uiterlijk hebben. Het is eindelijk een wat rustigere schoen tussen alle schoenen met volledig felle kleuren. Ik heb de Supernova 7 omdat het voornamelijk een zwarte schoen is met wat felle accenten komt het rustig over. Ik kies mijn schoenen niet voor het uiterlijk maar ik vind – rustig – zwart een goede trend.
image

Mijn huidige schoenen zijn: de Asics Nimbus 17, de Asics Cumulus en de Adidas Boost (met een zool volledig van Boost materiaal). Die laatste stuitert mij echt te veel. Ten opzichte van die eerste generatie Boost is de Supernova Sequence toch wel een heel groot verschil! De schoen is véél stabieler en heeft toch veel demping. Hoe dat dan voelt? Vergelijk het met het gevoel van een jong hertje dat alle klanten op springt en rond stuitert voor de eerste generatie Boost en een gracieus hert dat op snelheid goed en zeker kan door rennen en springen voor de Supernova Sequence.

Bekijk de video met een korte samenvatting.

Aanrader?

Ja, de schoen is een aanrader voor de beginnende en meer ervaren korte afstand loper die rond de 5 tot 10 kilometer gaat trainen. De schoen is ook geschikt als wedstrijdschoen. Ik heb na een tweetal keer inlopen mijn Persoonlijk Record op de 5 km verbeterd tot 20:47 tijdens in wedstrijd in Santa Barbara. De schoen is superlicht maar door de goede demping maakt het de schoen geschikt voor heel veel hardlopers, met name die licht overproneren.

Disclaimer: ik heb deze schoenen zelf gekocht bij een sportzaak in San Diego (USA) voor de reguliere verkoopprijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s