30 van Amsterdam Noord gelopen – een verslag

Het verslag van de 30 van Amsterdam noord, het is een mooie run door de dorpjes én weilanden rondom Amsterdam Noord. Dit jaar ging de 30 door de Volgermeerpolder. Het is één van de mooiste gebieden ten noorden van Amsterdam. Het is ook een gebied waar de wind vrij spel heeft.

Ik zou de Afsluitdijk Open lopen als laatste lange duurloop ter voorbereiding van Berlijn, zie mijn marathon trainingsschema. De Afsluitdijk Open werd echter last-minute afgeblazen dus week ik uit naar de 30 van Amsterdam Noord. Deze run is een evenement van Atletiekvereniging ATOS en werd mij aangeraden vanuit de Run2Day Amersfoort hardloopgroep. Goede tip Marco! Je kon ook een 10km, een 15km of een halve marathon lopen.

De start zou om 11:00 zijn, ik was er een uur vantevoren om de inschrijving te doen en kwam een groep groep KiKa lopers tegen. Erg gezellig!


De KiKa crew!

Ik besloot in een relaxter tempo te lopen dan het trainingsschema. :-). De eerste 20 kilometer starten op 5:20 min/km en dan de laatste 10 kilometer versnellen naar 5:00 min/km er ging een pacer groep, precies op dat tempo. De pacers waren geweldig, liepen tot op de secondes goed per 5km tijd. Ik liep erg soepel achter deze pacers met ballonnen aan.

30 van Amsterdam Noord pacers met ballonnen
Volg de ballonnen

De eerste twintig kilometer leken wel met meewind of zijwind te gaan. Vlak nadat de onderstaande foto is genomen ging ik op kilometer 21 versnellen toen het parcours zo stond dat de wind vol tegen stond. Het was een perfecte manier om te testen of ik met windkracht 7 nog richting de 5 min/km zou kunnen komen.

30 van Amsterdam Noord hardlopen
Credit top fotograaf – Erik van Leeuwen – www.erki.nl

Ik zette niet echt heel hard aan en het tempo bleef op de 5:05 min/km steken voor de laatste 9 kilometer. Ik kon echter wel nog rustig met mede hardlopers praten en mijn hartslag bleef onder de 160. Ik ging over de finish na een mooie tijd van 2:38 (2u:38min:36sec). Omdat het mijn eerste dertig kilometer wedstrijd is, is het ook een persoonlijk record die ik kan bijschrijven op mijn PR pagina. 🙂

Na de finish kwamen er weer veel KiKa maatjes bij dus weer tijd voor een foto! Iedereen had goed gelopen en was blij met zijn of haar resultaat. Kanjers!

30 van Amsterdam Noord KiKa runners

 

Omdat je door de mooie weilanden van Amsterdam loopt krijg je aan het eind een mooie koeienmedaille.

30 van Amsterdam Noord Koeien medaille

Op naar Berlijn op 25 september, het komt nu echt heel dichtbij!
 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s