Hardloop jubileum: tienduizend kilometer – 10.000 km!

Sinds 2011 houd ik het hardlopen bij met Runkeeper. Vandaag stond ik even stil omdat ik tienduizend hardloopkilometers erop heb zitten: een jubileum!

De 10.000 kilometer grens gepasseerd.
De tienduizend kilometers passeerde ik officieel in een duurloop van 21 km. Voor deze gelegenheid heb ik een foto onderweg genomen in mijn geliefde Den Treek.

Ramon de la Fuente - Tienduizend kilometer hardlopen

Tienduizend kilometer – 10.000km hardlopen, dat is een afstand gelijk aan 2x retour Amersfoort – Moskou. Of een enkeltje naar Jakoetsk.

Meer dan 30km per week
Het betekent dat ik ongeveer 30 kilometer per week heb gelopen. Eigenlijk nog meer, omdat ik niet altijd Runkeeper heb aanstaan of omdat de GPS signaal het soms liet afweten. Dat is trouwens een heerlijk eerste wereldprobleem: wachten op je GPS signaal.

Runkeeper houdt helaas niet de mooie herinneringen bij van het hardlopen, maar alleen de keiharde feiten en soms wat foto’s. Ik had in die 6 jaar ook andere dingen kunnen doen in plaats van hardlopen, maar hardlopen is één van mijn uit de hand gelopen hobbies. Bedankt lieve meiden van het thuisfront dat ik vaak op pad mag!

Ik ben ook dankbaar en blij dat ik nieuwe mensen heb leren kennen – dank hardloopmaatjes van Run2Day, de super fijne groep KiKa-lopers en alle runners op Instagram!

Het was fijn om flink te mogen afzien bij trainingen – dank trainers.

Ik heb geschreeuwd van frustratie bij blessures – dank aan de fysio’s voor herstel – en nog vaker geschreeuwd van blijdschap als ik over de finishlijn kwam met een nieuw PR.

Met het hardlopen heb ik veel geld ingezameld voor onderzoek tegen kinderkanker. Dat is de andere uit hand gelopen hobby van me. Het is nog steeds niet genoeg. Meer onderzoek is nodig om 100% van de kinderen met kanker te laten genezen in plaats van de huidige 75%.

Uhm, ik dwaal een beetje af. Even terug naar het begin.

De eerste loop – 3.3km
Ik liep al vaker een rondje maar in maart 2011 begon ik met Runkeeper alles bij te houden. Het eerste rondje was 3.3 km met een tempo van 6:56 min/km. Ik kan me nog herinneren dat ik het fascinerend vond dat je de ronde kon bijhouden met een App. Dat je je snelheden naderhand kon terugzien. Het is verslavend gebleken. Nu, ruim 6 jaar later, houd ik hardlopen nog steeds bij. Niet meer met mijn telefoon, maar met een TomTom Runner Cardio horloge. Ik zit naast Runkeeper inmiddels ook op Strava.

Tienduizend kilometer hardlopen - Ramon de la Fuente - Runkeeper

The older the faster
In de tussentijd ben ik tot nu toe elk jaar weer een beetje sneller geworden. Ik word nooit een topper maar ben trots op de stijgende lijn tot nu toe 🙂 Elk jaar sneuvelen er wel een paar persoonlijke records. Hoe? Ik denk dat het komt omdat ik in de trainingen mezelf steeds weer weet uit te dagen, en omdat ik in sommige periodes ook heel vaak ga trainen. Op een gegeven moment zal het afgelopen zijn met het sneller lopen, daarom is het nu telkens nog extra genieten als het lukt.

De toekomst?
Ik blijf vooral lekker doorlopen! In oktober staat de marathon van Chicago op het programma. Mijn wishlist: hele goede benen, koel (10C) en windstil weer om daar dan hopelijk mijn Boston Qualifier te lopen. De kwalificatietijd voor de Boston Marathon staat voor mijn leeftijd op 3u25 minuten. Als ik dat haal mag ik de marathon van Boston lopen – en zo mijn 6 World Marathon Majors compleet maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s