Groet uit Schoorl Halve Marathon

Ik stapte een een beetje nerveus uit de auto in Schoorl om op zoek te gaan naar het hotel Jan van Scorel. Dit hotel was een perfecte omkleed-plek vlak bij de start. Oud-Kika marathoner Michel van der Sluis had dit kunnen regelen voor alle aanwezige Kika lopers. Het was inmiddels vlak voor de start van de Halve marathon van Schoorl en had er zin in. Maar één ding weet ik nooit,  hoe pittig ik van start moet gaan. Het lukt me namelijk zelden om een constante race op de halve marathon af te leggen.

Er waren gelukkig veel Kika-lopers die ook bij de omkleedruimte waren – gezelligheid! – en de aandacht van de start van deze halve marathon even wegnamen.

Maar in het startveld aangekomen vroeg ik met toch af wat ik zou gaan doen met de Groet uit Schoorl halve marathon? Zou ik de 21 kilometer gaan inzetten als een niet al te snelle, lange duurloop of toch meer als een wedstrijd? Zouden mijn benen wel een snelle halve marathon aankunnen na een zeer zware trainingsweek? Normaal gesproken neem ik namelijk een volle week rust voor een wedstrijd en nu had ik dinsdag en donderdag keihard getraind en op zaterdag nog 10km uitgelopen. Zouden mijn benen dan te snel verzuren?

Het startschot viel en ik ben maar gewoon lekker snel gaan lopen. The race was on! De eerste 10 kilometer vlogen voorbij in een heerlijk tempo van bijna 13km / uur. Daarna werd het zwaarder en kregen we op veel stukken de scherpe wind tegen om de oren. Ondanks de tegenwind hield ik het in de duinen nog goed vol. Echter op kilometer 16 liepen de benen langzaam vol. Het gemiddelde vanaf kilometer 18 was in die kilometers iets onder de 12 km/u. Gelukkig bleef ik wel constant lopen en kwam ik uiteindelijk uit op mijn tweede snelste tijd op de halve marathon. 1:40:21. Wat waren de laatste kilometers zwaar en wat was ik blij dat ik over de finish ging. Echt super om dan terug te zien dat het gemiddelde over de hele race ietsje hoger was dan 12.6km/h!

RamondelaFuente-HalvevanSchoorl2015

Bekijk ook de kilometertijden op Runkeeper!! Er zit dus nog verbetering in door op de halve marathon iets langzamer van start te gaan, wederom 🙂 een goede les voor de volgende keer.

Nog 71 dagen, London, here I come!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s