Burgemeester Amersfoort opent KiKa Kanjer loop.

Je hebt van die dagen die je niet snel zal vergeten. Het was tijdens de KiKa Kanjer loop op basisschool de Bolster één groot sportief feest! Alle leerlingen hebben zich ingezet voor KiKa door veel rondjes te rennen op – en rond – het schoolplein.
 
Bij de gezamenlijke opening waren er toespraken van Mirjam Ouderdorp en de Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius. 
De burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius en directrice van de Bolster Mirjam Ouderdorp
Vervolgens klonk het startsignaal voor de gezamenlijke warming-up.
Opening door de Burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius.
Echter, van KiKa beer was nog geen spoor te bekennen. Daarom werd KiKa beer gevraagd om zich te laten zien. Dat duurde even, de hele school moest flink schreeuwen maar uiteindelijk kwam de grote knuffelbeer onder luid gejuich toch tevoorschijn – en kon het loopfestijn beginnen.
Ramon de la Fuente kondigt KiKa beer aan
 
De gehele dag starten de groepen. Het was prachtig om te zien hoe de kinderen soms tot het uiterste gingen om de stempelkaart zo vol mogelijk te krijgen. De kinderen vlogen in het begin vaak zeer snel voorbij. Aan het eind ging het wat minder snel en waren de kinderen vermoeid van de 15 of 20 minuten rennen. Toch werden er door sommigen tot aan 16 rondjes gelopen om de school, wat echt enorm veel is.
KiKa beer op basisschool de Bolster
Volgens directrice Albertha Pranger ging het geweldig: “De leerlingen van groep 1 t/m 8 willen zo het verschil maken voor kinderen met kanker. Ze hebben daarvoor de afgelopen weken geld ingezameld bij familie, buren en vrienden. Het ingezamelde bedrag is hoger dan we ooit hebben kunnen dromen.”
De start van de KiKa Kanjer loop op basisschool de Bolster 
KiKa Kanjer loop op basisschool de Bolster in Amersfoort.
De organisatie is erg blij: “De kinderen hebben harder gelopen dan ze ooit hebben gedaan. Fantastische inzet en prachtig om te zien dat ze allemaal in beweging kwamen. Al het geld gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij, zodat uiteindelijk er een hogere genezingskans komt voor kinderen met kanker.”
Totaal ingezamelde bedrag KiKa Kanjer Loop - De Bolster Amersfoort
 

Een Reactie op “Burgemeester Amersfoort opent KiKa Kanjer loop.

  1. Pingback: Wat een mooi hardloopjaar was 2017 | World Marathon Majors voor KiKa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s