Vathorstrun in Amersfoort – een heerlijke 5km

De Vathorstrun is inmiddels een jaarlijkse klassieker in Amersfoort met twee leuke kidsruns, een 5km en een 10km op het programma. Ik deed voor het eerst mee en het beviel me goed!

De run ging nog gelukkig – door zo vlak voor de tweede Corona golf – het was goed georganiseerd en de organisatie hield zich aan de richtlijnen.

Ik had me ingeschreven voor de 5km en mijn doel was om onder de 20 minuten te lopen. Aan de omstandigheden lag het niet maar ik heb het uiteindelijk op negen tellen na niet gehaald.

Het waren ideale loopomstandigheden: het was praktisch windstil, goede temperatuur van rond de 14C en bewolkt! Verder stonden er veel vrijwilligers langs de kant voor de aanwijzingen en voor het verkeer te regelen – dank – en er stonden 2 geweldige fotografen voor de mooie plaatjes, zie de mooie beelden van Jacques Conijn en Harry van ‘t Veld hieronder.

Nadat ik een kwartiertje had ingelopen mochten we allemaal – eerst op afstand – wachten bij de startlijn, het werd uiteindelijk bij de start toch nog wat druk voor het officiële startschot – maar ik neem dan maar aan dat er geen hardloper daar gaat staan met een loopneus, verkoudheid, koorts, smaakverlies of erger.

Drie, twee, één start! Er waren een paar hele snelle lopers blij en die vlogen ervandoor.

Ook de fietser die de route aangaf had vleugels 🙂

Vliegen op de 5km -Vathorstrun

Ik vond al snel mijn tempo en ging mijn eerste ronde in van 2,5 km. De eerste kilometers gingen goed, op of onder de 4 min/km en haalde jeugd in die ontzettend goed aan het lopen waren – en gehaast werden door ouders en/of begeleiders! Respect!

Samen lopen in de eerste ronde – Vathorstrun

Het eerste rondje van 2.5 km legde ik af in 09:47. Dus ik zat goed op schema! Echter bij de vierde kilometer had ik een dip, ik moest op adem komen en over die kilometer deed ik 4 min en 20 sec.

Een dipje tijdens de vierde kilometer – Vathorstrun

De laatste kilometer wist ik me weer te herpakken en kwam ik weer goed op stoom. Daar ben ik wel trots op, ik liet het niet lopen! Met een mooie 20:09 als officiële eindtijd kwam ik over de finish en dan mogen de vingertjes de lucht in. Het was mijn derde tijd ooit gelopen op de 5km.

Finish foto Vathorstrun

Conclusie: het was heerlijk om weer een startbewijs te mogen opspelden en een race te mogen lopen. Je geeft tijdens een wedstrijd toch veel meer dan in de trainingen en dat geeft achteraf altijd veel voldoening. De Vathorstrun is prima georganiseerd – dank! – en ik kom er graag weer eens terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s