Mijn 50-ste verjaardag vieren ten tijde van corona

Een groot verjaardagsfeest met familie en vrienden gaat het niet worden. Het vieren kan altijd later nog, maar ik wil deze mijlpaal in februari ’21 niet zomaar voorbij laten gaan. Wat doe je dan?

Ik heb een enorme liefde voor het hardlopen. Een grote loop-uitdaging zou het mooiste zijn. Echter, het zal niet in georganiseerd verband kunnen omdat er de komende maanden nog geen wedstrijd plaatsvindt vanwege de corona beperkingen.

Dus als ik iets wil doen, moet ik het zelf gaan organiseren. Mij lijkt 50km hardlopen en een ultra-runner worden een stevige uitdaging! Toen ik 10 jaar geleden begon met hardlopen had ik nooit gedacht dat ik de 15km van de Zevenheuvelenloop zou kunnen volbrengen. Het ging goed en ik koos er vervolgens voor om de marathon van New York te lopen voor KiKa. Waarna de 5 andere World Marathon Majors volgden en ik me in 2018 in Boston de eerste Six Star Finisher voor KiKa mocht noemen.

Mooier kan bijna niet, maar het kan wel langer qua afstand 😉 Daarom wil ik graag in het jaar dat ik 50 word, de afstand van 50km gaan lopen.

Utrechtse Heuvelrug Trail 14 – 50+km voor KiKa

Eerst heb ik de lijst van wedstrijden van 50km bekeken, maar die gaan allemaal niet door.

Na lang zoeken en puzzelen heb ik het echter de oplossing gevonden! De Utrechtse Heuvelrug is mijn achtertuin en ik ga daar de Utrechtse Heuvelrug Trail 14 lopen, lees er hier meer over op mijn blog. De trail is meer dan 50km lang en er worden 14 toppen van de Heuvelrug bedwongen met totaal 700 m hoogteverschil.

Ik wil op zaterdag 6 februari deze uitdaging aangaan. En ik wil daarmee alvast beginnen met het inzamelen van geld voor mijn volgende KiKa marathon.

De Petra Desert Marathon voor KiKa

In september ga ik ook een grote uitdaging aan: het lopen van de Petra Desert Marathon voor KiKa in Jordanië. Deze marathon start bij één van de zeven wereldwonderen en wordt in begin september gehouden. Ik hoop dat er dan inmiddels wèl een marathon kan worden georganiseerd. Het wordt geweldig, maar ook heel veel afzien in Jordanië. Het parcours heeft een enorm hoogteverschil van meer 1000m en daarnaast is er ook die hitte van de woestijn. Dit wordt een marathon waar ik zeker zes uur over ga doen. Toch heb ik er nu al zin in!

Cadeau suggesties

Alhoewel 50 worden speciaal is, wil ik het liefst geen cadeaus voor mezelf. Mij maak je wel heel erg blij met een donatie aan KiKa.

KiKa heeft een uitdagend jaar achter de rug qua inzameling, heel veel acties en evenementen gingen niet door.

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Families belanden daarmee in een tornado. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Meer onderzoek is nodig, help je mee door sponsor te worden?

Sponsor worden van KiKa

Alvast bedankt!

Een Reactie op “Mijn 50-ste verjaardag vieren ten tijde van corona

  1. Pingback: 50 km voor KiKa! Mijn UH-14 trail verslag | Marathons voor KiKa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s