World Marathon Majors voor KiKa

Alle World Marathon Majors voor KiKa lopen

Ik heb een droom! Mijn droom is om voor KiKa alle zes de World Marathon Majors – de grootste en bekendste marathons van de wereld – te lopen in London, New York, Boston, Chicago, Berlin en Tokyo. Met het lopen wil ik intotaal 100.000,- EUR inzamelen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Ramon de la Fuente gaat 6 World Marathon Majors lopen voor KiKa.

Abbott World Marathon Majors
De Abbott World Marathon Majors – dat zijn de Berlin Marathon, Boston Marathon, New York City Marathon, Chicago Marathon, Tokyo Marathon en London Marathon – zijn in 2006 gestart om met name de marathons en het hardlopen zelf te promoten en ook om de elite-atleten in een spotlight te zetten. De atleten kunnen punten behalen en er staat enorm veel prijzengeld tegenover als ze na twee jaar bovenaan eindigen.

World Marathon Majors - Ramon de la Fuente

Six Star Finishers
De Abbot World Marathon Majors is er in eerste instantie voor de hele snelle atleten. Voor het minder snelle volk – zoals ik – is het echter mogelijk om een Six Star Finisher te worden als je alle zes de marathons hebt uitgelopen. Je krijgt dan een certificaat met al je tijden van de 6 marathons erop vermeld en ook een medaille. Die medaille bestaat sinds dit jaar en is enorm groot!

World Major Marathons Medal - Six Star Finisher

Ik ga de uitdaging aan om al deze marathons voor KiKa te lopen. Wat vijf jaar geleden voor mij begon als wekelijkse rondjes van 3km op tennisschoenen om fit te blijven is nu een uit de hand gelopen hobby geworden. De tennisschoenen zijn verruild voor permanent twee paar hardloopschoenen, meestal de Adidas Boost en Asics Nimbus. Hardlopen doe ik nu drie keer per week en het gaat – ondanks dat ik inmiddels een oude bok ben – nog elk jaar een beetje sneller. Ik ben trots op mijn persoonlijke records.

Na New York City Marathon in 2013 en de London Marathon in 2015 wordt is het in 2016 de uitdaging om Berlijn Marathon te lopen. Dan is er nog een lange weg te gaan  om het recht te krijgen – het startbewijs – voor de Tokyo Marathon, Chicago Marathon en Boston Marathon. Dat zal niet meevallen, maar waar een wil is, is vast een weg.

De video van Abbott World Marathon Majors

Uiteindelijk kan ik me, als ik alle zes de marathons heb gelopen me een seven star finisher noemen, ik heb namelijk ook nog een marathon gelopen waar ik het eigenlijk niet meer over wil hebben.

Stay tuned!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s