Mijn 50-ste verjaardag vieren ten tijde van corona

Een groot verjaardagsfeest met familie en vrienden gaat het niet worden. Het vieren kan altijd later nog, maar ik wil deze mijlpaal in februari ’21 niet zomaar voorbij laten gaan. Wat doe je dan?

Ik heb een enorme liefde voor het hardlopen. Een grote loop-uitdaging zou het mooiste zijn. Echter, het zal niet in georganiseerd verband kunnen omdat er de komende maanden nog geen wedstrijd plaatsvindt vanwege de corona beperkingen.

Dus als ik iets wil doen, moet ik het zelf gaan organiseren. Mij lijkt 50km hardlopen en een ultra-runner worden een stevige uitdaging! Toen ik 10 jaar geleden begon met hardlopen had ik nooit gedacht dat ik de 15km van de Zevenheuvelenloop zou kunnen volbrengen. Het ging goed en ik koos er vervolgens voor om de marathon van New York te lopen voor KiKa. Waarna de 5 andere World Marathon Majors volgden en ik me in 2018 in Boston de eerste Six Star Finisher voor KiKa mocht noemen.

Mooier kan bijna niet, maar het kan wel langer qua afstand 😉 Daarom wil ik graag in het jaar dat ik 50 word, de afstand van 50km gaan lopen.

Utrechtse Heuvelrug Trail 14 – 50+km voor KiKa

Eerst heb ik de lijst van wedstrijden van 50km bekeken, maar die gaan niet door in het voorjaar van 2021.

Na lang zoeken en puzzelen heb ik het echter de oplossing gevonden! De Utrechtse Heuvelrug is mijn achtertuin en ik ga daar de Utrechtse Heuvelrug Trail 14 lopen, lees er hier meer over op mijn blog. De trail is meer dan 50km lang en er worden 14 toppen van de Heuvelrug bedwongen met totaal 700 m hoogteverschil. Ik wil op zaterdag 7 februari deze uitdaging aangaan. En ik wil daarmee alvast beginnen met het inzamelen van geld voor mijn volgende KiKa marathon.

De Petra Desert Marathon voor KiKa

In september ga ik ook een grote uitdaging aan: het lopen van de Petra Desert Marathon voor KiKa in Jordanië. Deze marathon start bij één van de zeven wereldwonderen en wordt in begin september gehouden. Ik hoop dat er dan inmiddels wèl een marathon kan worden georganiseerd. Het wordt geweldig, maar ook heel veel afzien in Jordanië. Het parcours heeft een enorm hoogteverschil van meer 1000m en daarnaast is er ook die hitte van de woestijn. Dit wordt een marathon waar ik zeker zes uur over ga doen. Toch heb ik er nu al zin in!

Cadeau suggesties

Alhoewel 50 worden speciaal is, wil ik het liefst geen cadeaus voor mezelf. Mij maak je wel heel erg blij met een donatie aan KiKa.

KiKa heeft een uitdagend jaar achter de rug qua inzameling, heel veel acties en evenementen gingen niet door.

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Families belanden daarmee in een tornado. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Meer onderzoek is nodig, help je mee door sponsor te worden?

Sponsor worden van KiKa

Alvast bedankt!

Vathorstrun in Amersfoort – een heerlijke 5km

De Vathorstrun is inmiddels een jaarlijkse klassieker in Amersfoort met twee leuke kidsruns, een 5km en een 10km op het programma. Ik deed voor het eerst mee en het beviel me goed!

De run ging nog gelukkig – door zo vlak voor de tweede Corona golf – het was goed georganiseerd en de organisatie hield zich aan de richtlijnen.

Lees verder

De allereerste keer op de atletiekbaan

Hoe is het om te lopen op de atletiekbaan? Ik had in de afgelopen 10 hardloopjaren nog nooit op “de baan” gelopen maar deze week was het zover! Ik deed mee aan de Keistad Baancompetitie in Amersfoort op de baan bij AV Triathlon – en Altis. Het was geweldig om te doen en deel graag mijn ervaringen!

Lees verder

Spijkenisse Marathon – DNF

De Spijkenisse SPARK Marathon 2019 was heel erg bijzonder, maar dat wist ik niet toen ik aan de start stond. Het was bijzonder omdat ik de eindstreep niet zou halen. Jawel, mijn eerste DNF – Did Not Finish – in de 9 jaar dat ik al hardloop. Het was ook bijzonder omdat het één van de laatste marathons was die er voorlopig in Nederland zou worden georganiseerd. Door COVD werden vanaf maart 2020 hardloopwedstrijden afgelast of uitgesteld tot nader order.

Lees verder

2 dagen voor de Spijkenisse Marathon

Aanstaande zondag loop ik voor de tweede keer de marathon in Spijkenisse! Ik heb met die marathon namelijk een enorm appeltje te schillen.

Lees verder

Athene marathon – race verslag

De marathon van Athene is dé authentieke marathon! De moeder van alle marathons gaat van het plaatsje Marathon naar het Olympisch Stadion in Athene. Deze – mijn negende – marathon was voor mij het allerzwaarste parcours ooit, maar wel ook de marathon die ik het meest relaxt heb gelopen. Lees hieronder in mijn verslag waarom!

Lees verder

Enschede Marathon raceverslag

De Enschede marathon is een prachtige én Nederlands oudste marathon. Maar Ramon… zou je vorige week niet in Rotterdam lopen? Zeker! Toch liep ik de Enschede marathon. Onmeunig mooi maar ook met donders veel pien in de kuiten! Lees mijn raceverslag hieronder.

Lees verder

Kerstloop Dronten raceverslag

De Kerstloop in Dronten is de klassieke hardloopwedstrijd midden in december. Voor vele lopers is het de laatste wedstrijd van het jaar, voor mij ook: een laatste PR poging in 2018 op de halve marathon.

Lees verder

Zevenheuvelenloop 2018 raceverslag

Zondag stond ik aan de start van mijn achtste Zevenheuvelenloop. Elk jaar kom ik weer met veel plezier terug voor deze herfstklassieker én seizoensafsluiter. Het parcours is mooi en glooiend maar toch snel. Het is altijd koud weer en alles is perfect georganiseerd. Lees hieronder mijn raceverslag van mijn allerbeste wedstrijd ooit gelopen!

Lees verder

Nike Zoom VaporFly 4% FlyKnit recensie: de ultieme marathonschoen?

Mijn oordeel over de Nike Zoom VaporFly 4% FlyKnit is simpel. Ze zijn extreem HOT! Ik hou van deze innovatieve hardloopschoenen. Hieronder ga ik uitleggen waarom ik de Nike Vaporfly 4% Flyknit een must-have vind voor de marathonloper.

Lees verder