Mijn kans op de Olympische Marathon in Parijs 2024

Een keer in je leven krijg je de kans om je te kwalificeren voor de Olympische marathon in Parijs 2024. Ik kreeg die kans! Het ging om de deelname aan de de allereerste publieke Olympische Marathon, ook wel Paris 2024 Mass Participation Marathon.

Het ‘enige’ wat ik hoefde te presteren was finishen vóór Eliud Kipchoge, de allergrootste marathonheld aller tijden, op een 5km wedstrijd op de Champs-Élysées.

Ik herhaal – excuses voor de hoofdletters – een 5km WEDSTRIJD lopen tegen mijn held ELIUD KIPCHOGUE op de CHAMP-ÉLYSÉES in PARIJS! Lees er hieronder meer over hoe dat in zijn werk ging en of het mij is gelukt.

Lees verder

Petra Desert Marathon – raceverslag

Jalla! Jalla! De Petra Desert Marathon is een unieke marathon in de woestijn van Jordanië en ik ben er trots op dat ik deze heb uitgelopen op 4 september 2021.

De start van deze marathon is in Petra zelf, bij één van de zeven wereldwonderen. Petra is een eeuwenoude stad uitgehakt in rotsen van roodbruin zandsteen. Een plek waar eeuwenlang reiskaravanen doorheen trokken met als hoogtepunt de Al Khazneh tempel. De avontuurlijke kilometers heb ik allemaal gelopen voor een heel belangrijk doel: KiKa 🧡 💜

Deze marathon was compleet anders dan mijn 9 stadsmarathons die ik gelopen heb. Lees er hieronder meer over!

Lees verder

Prachtige Schoorlse Duinen Trail van 32km

Ter voorbereiding van de zware Petra Desert Marathon in begin september liep ik in de Schoorlse Duinen een geweldige trail: mijn mooiste en ook zwaarste duurloop tot nu toe.

Normaal loop ik mijn lange duurlopen over redelijk vlakke fiets- en grindpaden. Nu moest ik van mezelf echter veel hoogtemeters maken en liefst zoveel mogelijk over rulle zandpaden lopen om de omstandigheden van de marathon na te bootsen. Mijn hardloopmaatjes van de Run2Day hardloopgroep hadden de volledige route in het voorjaar gelopen. De trail route van Mudsweattrails in de omgeving van Bergen, Schoorl en Groet was daar perfect voor. Heb de route zelf iets ingekort en liep het zwaarste gedeelte eerst.

Ik kom oorspronkelijk uit Alkmaar, het was voor mij een feest van herkenning om in deze mooie omgeving te lopen tijdens de zomervakantie. Ben nu op plekken terecht gekomen waar ik nog nooit eerder was geweest: op de mooiste paadjes van het duingebied, op de hoogste duintoppen en de prachtigste meertjes. Het was – letterlijk en figuurlijk – adembenemend.

Lees verder

Prijzen van de KiKa EK Voetbalpoule uitgereikt

De KiKa EK Voetbal Poule is afgelopen. Er is € 1.055,- gedoneerd. Dank aan iedereen die deelnam, wat een fantastisch bedrag voor de Stichting Kinderen Kankervrij!

Dank ook aan de sponsors die prachtige prijzen mogelijk maakten:

De 9 prijswinnaars waren allemaal erg bij. Hier een selectie 😉

KiKa EK Voetbalpoule 2021

De KiKa EK Voetbalpoule! Voorspel de uitslagen en scores van de EK voetbalwedstrijden. Wil jij mooie prijzen winnen en ook de winnaar van het Europees Kampioenschap Voetbal voorspellen tijdens de KiKa EK 2021 voetbalpoule?

De inschrijving voor de KiKa EK Voetbal Poule is gesloten. Er is € 1.020,- gedoneerd, dank wat een fantastisch bedrag!

Dank aan alle sponsors die dit mogelijk maakten: Foodelicious.nl, Voetbalshop.nl, Brouwerij ‘T Mirakel en het internationale arbitrage team.

Doe mee met de KiKa EK Voetbalpoule!
Lees verder

Sportmedisch onderzoek voor hardlopers. Mijn ervaringen.

Deze week deed ik een medische sporttest voor hardlopers. Ik moest op de loopband rennen, iets wat ik NOOIT eerder had gedaan én zeker niet met een masker op. Ben je benieuwd hoe dit ging en wat de resultaten van het onderzoek zijn? Lees er hieronder meer over!

Lees verder

Iconische hardloopfoto en hardloopavontuur

Enige tijd geleden was ik op zoek naar jeugdfoto’s van een vriend om iets leuks voor zijn verjaardag te maken. De geprinte foto’s liggen bij mij allemaal ongeordend in dozen dus dat duurde even.

Gelukkig heb ik de foto’s uit ’89 gevonden van een zonnige vakantie in Spanje. Het is duidelijk, sinds de middelbare schooltijd zijn we wel wat veranderd 🙂

Tijdens de zoektocht kwam ik nog wat moois tegen. De foto’s van mijn allereerste hardloopavontuur!

En niet zomaar een wedstrijd, nee, het was dé IJsselmeer estafetteloop! Het was een belevenis die er ook voor zorgde dat ik 20 jaar lang geen hardloopschoen zou aanraken. Lees er hieronder meer over. 

Lees verder

50 km voor KiKa! Mijn verslag van de UH-14 trail

Het trail avontuur zit er op! De “50 voor KiKa” is de langste afstand die ik ooit heb gelopen. Het was erg mooi maar ook loodzwaar, de heuvels bleven maar komen. Uiteindelijk kwam ik gesteund door fantastische mede runners na 5u:50 looptijd over de eindstreep van de UH-14, de trail over de 14 heuveltoppen van de Utrechtse Heuvelrug. Er waren veel gedenkwaardige momenten, lees ze allemaal in het race-verslag hieronder!

Lees verder

Mijn 50-ste verjaardag vieren ten tijde van corona

Een groot verjaardagsfeest met familie en vrienden gaat het niet worden. Het vieren kan altijd later nog, maar ik wil deze mijlpaal in februari ’21 niet zomaar voorbij laten gaan. Wat doe je dan?

Ik heb een enorme liefde voor het hardlopen. Een grote loop-uitdaging zou het mooiste zijn. Echter, het zal niet in georganiseerd verband kunnen omdat er de komende maanden nog geen wedstrijd plaatsvindt vanwege de corona beperkingen.

Dus als ik iets wil doen, moet ik het zelf gaan organiseren. Mij lijkt 50km hardlopen en een ultra-runner worden een stevige uitdaging! Toen ik 10 jaar geleden begon met hardlopen had ik nooit gedacht dat ik de 15km van de Zevenheuvelenloop zou kunnen volbrengen. Het ging goed en ik koos er vervolgens voor om de marathon van New York te lopen voor KiKa. Waarna de 5 andere World Marathon Majors volgden en ik me in 2018 in Boston de eerste Six Star Finisher voor KiKa mocht noemen.

Lees verder

Vathorstrun in Amersfoort – een heerlijke 5km

De Vathorstrun is inmiddels een jaarlijkse klassieker in Amersfoort met twee leuke kidsruns, een 5km en een 10km op het programma. Ik deed voor het eerst mee en het beviel me goed!

De run ging nog gelukkig – door zo vlak voor de tweede Corona golf – het was goed georganiseerd en de organisatie hield zich aan de richtlijnen.

Lees verder